2018.12.12

Miercuri, 12 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, însoţit de Arhid. Teodosie Bud, Consilier Economic şi Arhim. Ioachim Tomoiagă Consilier Social-Filantropic şi Misionar, Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul de Sighet, Pr. Dan Sidău-director al Centrului Cultural“, a efectuat vizită pe şantierul „Centrului Pastoral Cultural Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației.

Fostul Sediu al Episcopiei, amplasat pe strada Iuliu Maniu, a intrat într-un amplu proces de resaturare printr-un proiect pe Fonduri Europene. Proiectul se derulează sub denumirea: CONSERVAREA, REAMENAJAREA ŞI PUNEREA ÎN VALOARE A PALATULUI CULTURAL SIGHETU MARMAŢIEI CU DESTINAŢIA „CENTRUL CULTURAL PASTORAL SFÂNTUL IOSIF MĂRTURISITORUL”.

Lucrările au început la data de 29.10.2018 şi au termen de execuţie 23 luni. Ceea ce înseamnă că data la care se preconizează terminarea lucrărilor este 29.09.2020.

Vizita a avut ca scop evaluarea stadiului lucrărilor în calitate de beneficiar, pe acest şantier care este foarte important pentru Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, pentru Primăria Municipiului Sighet, precum şi pentru toată comunitatea sigheteană.

Stadiul lucrărilor este în graficul stabilit şi se desfăşoară în conformitate cu etapele prevăzute în proiect.