2019.12.10

Marți, 10 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a prezidat ședința de lucru a membrilor din cadrul proiectului ce privește reabilitarea Palatului Cultural din Sighetu Marmației, la sediul Centrului Eparhial din Municipiul Baia Mare. La finalul lucrărilor de execuție Palatul va primi destinaţia de Centrul Pastoral Cultural "Sfântul Iosif Mărturisitorul".

Cu acest prilej s-a făcut o analiză a stadiului fizic precum și o perspectivă a dotărilor care urmează să înnobileze Palatul precum și evitarea problemelor care ar putea conduce la întârzierea lucrărilor. Echipa de proiect a prezentat Preasfinției Sale stadiul lucrărilor efectuate până în prezent, evaluare care a ajuns până în acest moment la cifra de 90% din totalul lucrărilor de execuție exterioară.

Un aspect important de precizat este faptul că s-a reușit acoperirea cablurilor care obturau imaginea celui mai important edificiu de cultură din Maramureșul Voievodal. De asemenea s-a reușit schimbarea în totalitate a acoperișului precum și montarea deasupra a celor patru Sfinte Cruci.

Arhid. Adrian Dobreanu