2020.06.18

Joi, 18 iunie 2020, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a efectuat trei vizite pastorale în Protopopiatul Sighet oferind îndrumări pastoral-misionare şi administrativ-gospodărești.

Prima vizită a Preasfinției Sale a avut loc la Palatul Cultural din Sighetu Marmației, care, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, va purta denumirea de Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”. Este cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Română în care nu mai există un proiect de reabilitare a unui construcții culturale de o asemenea anvergură iar ca sumă accesată pentru proiect este a doua ca valoare după Palatul Patriarhal din Dealul Mitropoliei. Au fost prezenți Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Pr. Dr. Bogdan Gavra, Pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial al sectorului patrimoniu sacru și picură bisericească, Pr. Dan Ioan Sidău - directorul administrativ al edificiului, Ing. Mircea Lețiu precum și persoanele implicate în implementarea acestui proiect. S-a analizat stadiul lucrărilor până în prezent precum și unele aspecte tehnice și de înfrumusețare a palatului, cum ar fi vitraliile, culorile folosite ș.a.

A doua vizită pastorală a avut loc la Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Săpânța - Noul Peri, stareță fiind monahia Agnia Ciuban.

Ultima vizită a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin a fost în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, comunitate care este păstorită de Pr. Iustin Leon Luțai.

Arhid. Adrian Dobreanu

Responsabil Comunicații Media-online