2022.02.23

Miercuri, 23 februarie 2022, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar au efectuat o vizită la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Sighetu Marmației, fiind o pre-recepție a lucrărilor efectuate până în prezent.

Alături de cei doi ierarhi au fost prezenți Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Arhim. Dr. Casian Filip, consilier social-filantropic și misionar și eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Virgil Jicărean, consilier al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Dr. Bogdan Gavra, Pr. Dan Ioan Sidau, directorul administrativ al edificiului, Pr. Calin Iosip, Ing. Mircea Lețiu, precum și persoanele implicate în implementarea acestui proiect: domnul arhitect Szabolcs Guttmann și întreaga echipă tehnică. De asemenea, au fost aduse la cunoștință unele aspecte tehnice și de înfrumusețare ale palatului, cum ar fi vitraliile, culorile utilizate (cromatică) și pictura din interiorul acestei construcții.

Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Sighetu Marmației este cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Română în care nu mai există un proiect de reabilitare a unei construcții culturale de o asemenea anvergură, iar ca sumă accesată pentru proiect este a doua ca valoare după Palatul Patriarhal din București (Dealul Mitropoliei).

Recepția va avea loc la finalul lunii martie a.c.

Arhid. Adrian Dobreanu

Responsabil Comunicații Media-online